Outline GTO

GTO predstavuje flexibilný, adaptabilný a jednoduchý veľkoformátový liniový reproduktorový systém, ktorý splňuje najnáročnejšie požiadavky technikov, rentalových společností a produkčných manažérov

GTO - najvýkonnejší systém lineárnych polí na svete so svetoznámou dvojitou parabolou vlnovod

Koncepcia spoločnosti Outline pre GTO spočíva vo výrobe veľkoformátového reproduktorového systému s linkovým zdrojom, ktorý je flexibilný, prispôsobiteľný, ľahko použiteľný a poskytuje zvukový výkon, ktorý spĺňa požiadavky najnáročnejších inžinierov, prenajímateľov a produkčných manažérov.

GTO je skratka pre Grand Touring Outline, ktorá popisuje našu koncepciu systému vyvinutého špeciálne pre rozsiahle aplikácie ozvučenia. V roku 2002 sme uviedli na trh systém Butterfly, ktorý obsahoval niekoľko jedinečných technických konceptov Outline a ktorý nám priniesol mnoho nových priateľov a zákazníkov po celom svete.

GTO ťaží z procesu prirodzenej evolúcie, ktorá zachováva základné konštrukčné princípy projektu Butterfly a rozširuje ich do nového systému, ktorý poskytuje vyšší SPL, lepšiu kontrolu, lepšie rozlíšenie, rýchlejšiu prechodovú odozvu a bezkonkurenčnú rovnomernosť pri projekcii na dlhé vzdialenosti.

Jedným zo základných konštrukčných prvkov zachovaných z modelu Butterfly je predná priečka v tvare písmena V, na ktorú spoločnosť Outline získala v roku 2002 medzinárodný patent na dizajn a ktorú označujeme ako "V-Pow- er Concept". Táto prelomová konštrukcia umožňuje, aby boli jednotlivé zdroje zvuku pri spojení do sústavy umiestnené oveľa bližšie k sebe ako v bežných systémoch s linkovými zdrojmi. To uľahčuje vynikajúce akustické prepojenie medzi vysokofrekvenčnými modulmi, čím sa dosahuje hladká a zároveň rozšírená VF odozva. Vytvára tiež ideálny tvar "neprerušenej priečky" cez pole, ktorý minimalizuje difrakciu a zhoršenie stredných a vysokých frekvencií, čím prispieva k výkonu systému vo vzdialenom poli.

Skrine GTO obsahujú desať snímačov v kompaktnej skrinke s vnútorným objemom len 340 litrov. Je vybavený štyrmi 3-palcovými membránovými kompresnými meničmi, z ktorých každý je zaťažený naším patentovaným D.P.R.W.G. (prvýkrát použitý v Butterfly) a ktorých kombinovaný výstup je vedený cez jeden výstupný otvor. Štyri 8-palcové meniče produkujú stredné frekvencie, ktoré sú vyvedené cez rovnaký horizontálny rozptylový vlnovod ako VF. Dva 15-palcové kužeľové meniče vytvárajú nízkofrekvenčný rozsah, ktorý poskytuje obrovskú hĺbku, artikuláciu a rýchlu prechodovú odozvu.

Napriek veľmi vysokej koncentrácii jednotlivých prevodníkov v skrini GTO sa nám podarilo udržať hmotnosť na úrovni 96 kg. Konštrukcia obsahuje množstvo komponentov, ktoré znižujú hmotnosť, ale najväčší podiel na tomto úspechu má použitie hliníkovej zliatiny z leteckého priemyslu, ktorú sme použili na integrovaný lietajúci hardvér namiesto ocele. Táto inovácia znižuje hmotnosť hardvéru na skrinku o 66 %, a pritom je dostatočne pevná na to, aby lietalo až 24 skriniek GTO s celkovou hmotnosťou 2,4 tony. Uhol rozostupu medzi skriňami GTO je nastaviteľný v rozmedzí od 0° do 5° v krokoch po 0,5°, s pridanou polohou 0,25° určenou pre najvyššie skrine v sústave na zabezpečenie dodatočnej kontroly výkonnosti vo vzdialenom poli. Keďže uhol rozostupu medzi skriňami ovplyvňuje fyzickú vzdialenosť medzi pohonnými jednotkami, celkový výkon systému s linkovým zdrojom si vyžaduje presnú kontrolu týchto parametrov. Goniometer (ukazovateľ uhla rozstupu), ktorý je neoddeliteľnou súčasťou letového vybavenia skrine, umožňuje presné nastavenie uhla medzi jednotlivými skriňami, ktorý sa potom uzamkne vložením pevného oceľového kolíka.

Pre aplikácie Downfill sme špeciálne navrhli GTO-DF. Táto modulárna skrinka poskytuje 25 stupňov pokrytia vo vertikálnej rovine a pripája sa pomocou rovnakého montážneho príslušenstva. Ak sa vyžaduje pokrytie systému smerom nahor, je možné nad hlavný letový rám namontovať skrine Butterfly a Mantas. Obe tieto riešenia poskytujú dostatočné pokrytie na miestach, kde sa vyžaduje veľmi veľký vertikálny rozptyl.

16GTO

Registrácia nového účtu

Už máte konto ?
Log in instead alebo Obnova hesla