Renovácia technológií v kultúrnom dome v Revúcej

list V kategórii: Referencie Slovensko

Kultúrny dom v Revúcej, dlhoročný symbol umeleckej tvorby a spoločenských podujatí v regióne, práve prešiel masívnou renováciou svojich technologických základov.

Cieľom projektu bolo modernizovať vybavenie, aby sa zlepšil zážitok pre návštevníkov a umožnila sa ďalšia tvorivá práca umelcov. 

Jedným z hlavných aspektov renovácie bolo vymeniť zastaralé halogénové scénické osvetlenie za novú LED technológiu. Voľba padla na talianského výrobcu Prolights. Použité boli známe fresnely série Ecl. EclFresnel TU, ktorý ponúka kvalitné biele svetlo s teplotou 3200K a tiež verzia EclFresnel TW, ktorá mieša bielu zo 6 farieb a tým ponúka plné farebné spektrum, ako aj možnosť kontroly chromatickej teploty osvetlenia. Systém ďalej zahŕňa profilové reflektory so zoom optikami a tiež sa jedná o kombináciu 2 modelov EclProfile FW vo verzii tungsten a EclProfile CT+, ktorý je v súčasnosti pravdepodobne jedným z najlepších fullcolor profilov na trhu. Súčasťou sú aj EclPendant svietidlá, ktoré pomáhajú vytvoriť kvalitnú svetelnú hladinu a o efektovú zložku sa stará 6ks Astra Wash7, pre špeciálne efekty doplnené o 2ks Astra Wash37. Riadenie osvetlenia po novom zabezpečuje konzola Zero88 FLX S48. S touto zmenou prichádza nielen úspora energie, ale aj širšie možnosti ovládania a kreatívneho využitia osvetlenia počas divadelných predstavení. Srdcom nových rozvodov sa stali stmievače od výrobcu SRS Group, ktoré umožňujú konfigurovať výstupy buď ako dimmer, alebo ako switch, čo im umožňuje spínanie noových led zasriadení, ale v prípade potreby aj stmievanie klasických, hlavne medzi divadelnými osvetlovačmi stále využívaných halogénov. To zvyšuje flexibilitu a presnosť v tvorbe atmosféry na pódiu.

Okrem osvetlenia bola modernizovaná aj zvuková sústava. Nové reproduktory JBL a mixážna konzola Midas prinášajú zvuk vysokej kvality, ktorý presne zachytáva hlas a hudbu. Toto vylepšenie plus set mikrofónov Shure a Sennheiser je zásadné nielen pre divadelné predstavenia, ale aj pre koncertné a hudobné podujatia.

Ďalším dôležitým prínosom projektu bola inštalácia nového videoprojektora Barco a projekčného plátna. S novým vybavením je teraz možné prezentovať obsah vo vysokej kvalite, čo posilňuje zážitok diváka a otvára dvere pre rôzne formy multimediálneho umenia.

Renovácia technológií priniesla nielen zlepšenie umeleckého zážitku, ale aj environmentálne výhody a energetickú úsporu. Moderné LED osvetlenie a efektívnejšie zvukové systémy prispievajú k zníženiu negatívneho environmentálneho dopadu prevádzky kultúrneho domu.





Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December

Registrácia nového účtu

Už máte konto ?
Log in instead alebo Obnova hesla